[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [bluetooth-dev] Pinging w/ Nov 2000 Version



Hi,
    I tried doing

   "rf_conn <BT address> Channel"

from the client to the server in user mode (20001115
version), but it did not work.  I did not know which
channel to use and could not find any documentation in
the Axis Readme about it (<--hint), so I tried channel
0 and 1 with no luck.  I include the screen feedback
just below.

What are all those F's in the address that is written
back to the screen immediately after the rf_conn
command is issued?

What do we mean by a "server channel"?

Any suggestions on what I should try next?

Thanks,
Paolo


> rf_conn DC:49:03:B7:D0:00 0
Connecting RFCOMM to bd :
FFFFFFDC:49:03:FFFFFFB7:FFFFFFD0:00
RFCOMM server channel is 0
          RFCOMM rfcomm_connect_req: server channel:0,
line:0
    L2CAP l2cap_connect_req

l2ca_connect_req : sent to bd  (6)
   0xdc 0x49 0x03 0xb7 0xd0 0x00 
    L2CAP get_con : look for connections in state
ANY_STATE (7)

get_con : bd  (6)
   0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc 
    L2CAP get_con : connection not found
    L2CAP get_lcon : lcid 66 con_list.count = 0
    L2CAP get_lcon : connection lcid : 66 not found
    L2CAP Create_con rcid 0
    L2CAP init_flow
show_con : insert_con() (66:0) [CLOSED] [RFCOMM]
r_mtu[672] C[yes] link_up[no]
    L2CAP insert_con : now 1 connections
    L2CAP l2ca_connect_req : create new baseband link

lp_connect_req to : bd  (6)
   0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc 
HCI: create_connection
HCI: send_cmd : cmd_num 1
HCI: send_cmd_queue: start (cmd_num:1)
HCI: send_cmd_queue : 0 cmds left in queue
HCI: send_cmd: Sucessfully sent HCI command
> 
hci_receive_data :  (7)
   0x04 0x0f 0x04 0x00 0x01 0x05 0x04 
hci-7
HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_PACKET_TYPE
HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_TYPE
HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_LENGTH

process_event:  (4)
   0x00 0x01 0x05 0x04 
HCI: process_event: COMMAND_STATUS
HCI: now cmd_num = 1
 HCI: send_cmd_queue: start (cmd_num:1)
HCI: send_cmd_queue : 0 cmds left in queue

hci_receive_data :  (8)
   0x04 0x03 0x0b 0x04 0x00 0x0f 0x00 0xd0 
hci-8
HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_PACKET_TYPE
HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_TYPE
HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_LENGTH
HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_PARAM

hci_receive_data :  (6)
   0xb7 0x03 0x49 0xdc 0x01 0x00 
hci-6
HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_PARAM

process_event:  (11)
   0x04 0x00 0x0f 0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc 0x01
0x00 
HCI: process_event: CONNECTION_COMPLETE: Page Timeout
    L2CAP lp_connect_cfm: Page Timeout (hci_handle :
3840)
    L2CAP get_con : look for connections in state
CLOSED (0)

get_con : bd  (6)
   0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc 

get_con : con_list bd  (6)
   0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc 
    L2CAP lp_connect_cfm : (neg) Page Timeout
    L2CAP l2ca_connect_cfm : rCID 0, result 4
    L2CAP get_upper: Try to retrieve psm 0x3
    L2CAP get_upper: Actually got psm:0x3
BT SYS: rfcomm_connect_cfm: Connection failed
rfcomm_create_connection ready.
BT SYS: ACL link failed for some reason, remove con
object
show_con : delete_con :  (66:0) [CLOSED] [RFCOMM]
r_mtu[672] C[yes] link_up[no]
    L2CAP Now connection list is empty !
BT SYS: ACL link failed, remove connection
>

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++ Previous Emails Below This Point +++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

--- ee_wht@xxxxxxx.hk wrote:
> In 1115 version, it did not support 'con' command. i
> tried this version, i could only set up rf_conn in
> USERMODE but not in KERNEL MODE. after i set up
> rf_conn, i could ping. did you set up rf_conn before
> 'ping'? You should first set up rf_conn before you
> ping, please tell me if someone find the above is
> wrong.
> 
> Raymond
> 
> > Hello,
> > 
> > After changing all the references from -ltermcap
> to
> > -lncurses in the Makefiles, I was able to compile
> the
> > Nov 2000 version of the stack on two Linux PCs.  I
> am
> > using Comtec-Sigma (Ericsson) hardware over the
> serial
> > port.  I could not get ping or any other command
> to
> > work between the two nodes, either in the
> > server-client direction or vice versa.
> > 
> > I therefore turned on all the debug messages in
> > btdebug.h and recompiled everything.  I tried
> pinging
> > the other radio (from client to server) and am
> > including the output from all the debug messages.
> > 
> >   - Can you please tell me if you see something
> that I
> > 
> >     am doing wrong?
> >   - Are all the F's in the BT address in the first
> > line 
> >     of the screen output OK? Why isn't the address
> >     I typed in written back to the screen?
> >   - Are basic commands like "con <BT address>"
> working
> > 
> >     in this version or should I download the new 
> >     version released today?
> > 
> > Thank you,
> > 
> > Paolo Dini
> > Philips Research
> > 
> > 
> > > ping DC:49:03:B7:D0:00
> > Pinging bd : FFFFFFDC:49:03:FFFFFFB7:FFFFFFD0:00
> >     L2CAP Sending ping
> > 
> > Ping destination : bd  (6)
> >    0xdc 0x49 0x03 0xb7 0xd0 0x00 
> >     L2CAP get_con : look for connections in state
> > ANY_STATE (7)
> > 
> > get_con : bd  (6)
> >    0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc 
> >     L2CAP get_con : connection not found
> >     L2CAP l2ca_ping : create new baseband link
> >     L2CAP get_lcon : lcid 64 con_list.count = 0
> >     L2CAP get_lcon : connection lcid : 64 not
> found
> >     L2CAP Create_con rcid 0
> >     L2CAP init_flow
> > show_con : insert_con() (64:0) [CLOSED] [unknown]
> > r_mtu[672] C[yes] link_up[no]
> >     L2CAP insert_con : now 1 connections
> > 
> > lp_connect_req to : bd  (6)
> >    0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc 
> > HCI: create_connection
> > HCI: send_cmd : cmd_num 1
> > HCI: send_cmd_queue: start (cmd_num:1)
> > HCI: send_cmd_queue : 0 cmds left in queue
> > HCI: send_cmd: Sucessfully sent HCI command
> > > 
> > hci_receive_data :  (7)
> >    0x04 0x0f 0x04 0x00 0x01 0x05 0x04 
> > hci-7
> > HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_PACKET_TYPE
> > HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_TYPE
> > HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_LENGTH
> > 
> > process_event:  (4)
> >    0x00 0x01 0x05 0x04 
> > HCI: process_event: COMMAND_STATUS
> > HCI: now cmd_num = 1
> >  HCI: send_cmd_queue: start (cmd_num:1)
> > HCI: send_cmd_queue : 0 cmds left in queue
> > 
> > hci_receive_data :  (14)
> >    0x04 0x03 0x0b 0x04 0x00 0x0f 0x00 0xd0 0xb7
> 0x03
> > 0x49 0xdc 0x01 0x00 
> > hci-14
> > HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_PACKET_TYPE
> > HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_TYPE
> > HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_LENGTH
> > 
> > process_event:  (11)
> >    0x04 0x00 0x0f 0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc
> 0x01
> > 0x00 
> > HCI: process_event: CONNECTION_COMPLETE: Page
> Timeout
> >     L2CAP lp_connect_cfm: Page Timeout (hci_handle
> :
> > 3840)
> >     L2CAP get_con : look for connections in state
> > CLOSED (0)
> > 
> > get_con : bd  (6)
> >    0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc 
> > 
> > get_con : con_list bd  (6)
> >    0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc 
> >     L2CAP lp_connect_cfm : (neg) Page Timeout
> > show_con : delete_con :  (64:0) [CLOSED] [unknown]
> > r_mtu[672] C[yes] link_up[no]
> >     L2CAP Now connection list is empty !
> > BT SYS: ACL link failed, remove connection
> > 
> > 
> > __________________________________________________
> > Do You Yahoo!?
> > Yahoo! Photos - Share your holiday photos online!
> > http://photos.yahoo.com/
> > -
> > To unsubscribe from this list: send the line
> "unsubscribe bluetooth-dev" in
> > the body of a message to majordomo@xxxxxxx.com
> > 
> 


__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Yahoo! Photos - Share your holiday photos online!
http://photos.yahoo.com/
-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe bluetooth-dev" in
the body of a message to majordomo@xxxxxxx.com