[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [bluetooth-dev] Pinging w/ Nov 2000 Version



Paolo Dini wrote:

> Hi,
>     I tried doing
>
>    "rf_conn <BT address> Channel"
>
> from the client to the server in user mode (20001115
> version), but it did not work.  I did not know which
> channel to use and could not find any documentation in
> the Axis Readme about it (<--hint), so I tried channel
> 0 and 1 with no luck.  I include the screen feedback
> just below.
>
> What are all those F's in the address that is written
> back to the screen immediately after the rf_conn
> command is issued?
>
> What do we mean by a "server channel"?
>
> Any suggestions on what I should try next?
>

Have you had success with previous versions of the stack? A quick look at your
debug below indicates that the server never responded to the client's
connection request. You might look at the server logs to see if it ever saw
the client's request. If not, doublecheck your BD address.

--Gordon

>
> Thanks,
> Paolo
>
> > rf_conn DC:49:03:B7:D0:00 0
> Connecting RFCOMM to bd :
> FFFFFFDC:49:03:FFFFFFB7:FFFFFFD0:00
> RFCOMM server channel is 0
>           RFCOMM rfcomm_connect_req: server channel:0,
> line:0
>     L2CAP l2cap_connect_req
>
> l2ca_connect_req : sent to bd  (6)
>    0xdc 0x49 0x03 0xb7 0xd0 0x00
>     L2CAP get_con : look for connections in state
> ANY_STATE (7)
>
> get_con : bd  (6)
>    0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc
>     L2CAP get_con : connection not found
>     L2CAP get_lcon : lcid 66 con_list.count = 0
>     L2CAP get_lcon : connection lcid : 66 not found
>     L2CAP Create_con rcid 0
>     L2CAP init_flow
> show_con : insert_con() (66:0) [CLOSED] [RFCOMM]
> r_mtu[672] C[yes] link_up[no]
>     L2CAP insert_con : now 1 connections
>     L2CAP l2ca_connect_req : create new baseband link
>
> lp_connect_req to : bd  (6)
>    0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc
> HCI: create_connection
> HCI: send_cmd : cmd_num 1
> HCI: send_cmd_queue: start (cmd_num:1)
> HCI: send_cmd_queue : 0 cmds left in queue
> HCI: send_cmd: Sucessfully sent HCI command
> >
> hci_receive_data :  (7)
>    0x04 0x0f 0x04 0x00 0x01 0x05 0x04
> hci-7
> HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_PACKET_TYPE
> HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_TYPE
> HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_LENGTH
>
> process_event:  (4)
>    0x00 0x01 0x05 0x04
> HCI: process_event: COMMAND_STATUS
> HCI: now cmd_num = 1
>  HCI: send_cmd_queue: start (cmd_num:1)
> HCI: send_cmd_queue : 0 cmds left in queue
>
> hci_receive_data :  (8)
>    0x04 0x03 0x0b 0x04 0x00 0x0f 0x00 0xd0
> hci-8
> HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_PACKET_TYPE
> HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_TYPE
> HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_LENGTH
> HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_PARAM
>
> hci_receive_data :  (6)
>    0xb7 0x03 0x49 0xdc 0x01 0x00
> hci-6
> HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_PARAM
>
> process_event:  (11)
>    0x04 0x00 0x0f 0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc 0x01
> 0x00
> HCI: process_event: CONNECTION_COMPLETE: Page Timeout
>     L2CAP lp_connect_cfm: Page Timeout (hci_handle :
> 3840)
>     L2CAP get_con : look for connections in state
> CLOSED (0)
>
> get_con : bd  (6)
>    0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc
>
> get_con : con_list bd  (6)
>    0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc
>     L2CAP lp_connect_cfm : (neg) Page Timeout
>     L2CAP l2ca_connect_cfm : rCID 0, result 4
>     L2CAP get_upper: Try to retrieve psm 0x3
>     L2CAP get_upper: Actually got psm:0x3
> BT SYS: rfcomm_connect_cfm: Connection failed
> rfcomm_create_connection ready.
> BT SYS: ACL link failed for some reason, remove con
> object
> show_con : delete_con :  (66:0) [CLOSED] [RFCOMM]
> r_mtu[672] C[yes] link_up[no]
>     L2CAP Now connection list is empty !
> BT SYS: ACL link failed, remove connection
> >
>
> +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
> ++++++++ Previous Emails Below This Point +++++++++
> +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
>
> --- ee_wht@xxxxxxx.hk wrote:
> > In 1115 version, it did not support 'con' command. i
> > tried this version, i could only set up rf_conn in
> > USERMODE but not in KERNEL MODE. after i set up
> > rf_conn, i could ping. did you set up rf_conn before
> > 'ping'? You should first set up rf_conn before you
> > ping, please tell me if someone find the above is
> > wrong.
> >
> > Raymond
> >
> > > Hello,
> > >
> > > After changing all the references from -ltermcap
> > to
> > > -lncurses in the Makefiles, I was able to compile
> > the
> > > Nov 2000 version of the stack on two Linux PCs.  I
> > am
> > > using Comtec-Sigma (Ericsson) hardware over the
> > serial
> > > port.  I could not get ping or any other command
> > to
> > > work between the two nodes, either in the
> > > server-client direction or vice versa.
> > >
> > > I therefore turned on all the debug messages in
> > > btdebug.h and recompiled everything.  I tried
> > pinging
> > > the other radio (from client to server) and am
> > > including the output from all the debug messages.
> > >
> > >   - Can you please tell me if you see something
> > that I
> > >
> > >     am doing wrong?
> > >   - Are all the F's in the BT address in the first
> > > line
> > >     of the screen output OK? Why isn't the address
> > >     I typed in written back to the screen?
> > >   - Are basic commands like "con <BT address>"
> > working
> > >
> > >     in this version or should I download the new
> > >     version released today?
> > >
> > > Thank you,
> > >
> > > Paolo Dini
> > > Philips Research
> > >
> > >
> > > > ping DC:49:03:B7:D0:00
> > > Pinging bd : FFFFFFDC:49:03:FFFFFFB7:FFFFFFD0:00
> > >     L2CAP Sending ping
> > >
> > > Ping destination : bd  (6)
> > >    0xdc 0x49 0x03 0xb7 0xd0 0x00
> > >     L2CAP get_con : look for connections in state
> > > ANY_STATE (7)
> > >
> > > get_con : bd  (6)
> > >    0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc
> > >     L2CAP get_con : connection not found
> > >     L2CAP l2ca_ping : create new baseband link
> > >     L2CAP get_lcon : lcid 64 con_list.count = 0
> > >     L2CAP get_lcon : connection lcid : 64 not
> > found
> > >     L2CAP Create_con rcid 0
> > >     L2CAP init_flow
> > > show_con : insert_con() (64:0) [CLOSED] [unknown]
> > > r_mtu[672] C[yes] link_up[no]
> > >     L2CAP insert_con : now 1 connections
> > >
> > > lp_connect_req to : bd  (6)
> > >    0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc
> > > HCI: create_connection
> > > HCI: send_cmd : cmd_num 1
> > > HCI: send_cmd_queue: start (cmd_num:1)
> > > HCI: send_cmd_queue : 0 cmds left in queue
> > > HCI: send_cmd: Sucessfully sent HCI command
> > > >
> > > hci_receive_data :  (7)
> > >    0x04 0x0f 0x04 0x00 0x01 0x05 0x04
> > > hci-7
> > > HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_PACKET_TYPE
> > > HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_TYPE
> > > HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_LENGTH
> > >
> > > process_event:  (4)
> > >    0x00 0x01 0x05 0x04
> > > HCI: process_event: COMMAND_STATUS
> > > HCI: now cmd_num = 1
> > >  HCI: send_cmd_queue: start (cmd_num:1)
> > > HCI: send_cmd_queue : 0 cmds left in queue
> > >
> > > hci_receive_data :  (14)
> > >    0x04 0x03 0x0b 0x04 0x00 0x0f 0x00 0xd0 0xb7
> > 0x03
> > > 0x49 0xdc 0x01 0x00
> > > hci-14
> > > HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_PACKET_TYPE
> > > HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_TYPE
> > > HCI: hci_receive_data: WAIT_FOR_EVENT_LENGTH
> > >
> > > process_event:  (11)
> > >    0x04 0x00 0x0f 0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc
> > 0x01
> > > 0x00
> > > HCI: process_event: CONNECTION_COMPLETE: Page
> > Timeout
> > >     L2CAP lp_connect_cfm: Page Timeout (hci_handle
> > :
> > > 3840)
> > >     L2CAP get_con : look for connections in state
> > > CLOSED (0)
> > >
> > > get_con : bd  (6)
> > >    0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc
> > >
> > > get_con : con_list bd  (6)
> > >    0x00 0xd0 0xb7 0x03 0x49 0xdc
> > >     L2CAP lp_connect_cfm : (neg) Page Timeout
> > > show_con : delete_con :  (64:0) [CLOSED] [unknown]
> > > r_mtu[672] C[yes] link_up[no]
> > >     L2CAP Now connection list is empty !
> > > BT SYS: ACL link failed, remove connection
> > >
> > >
> > > __________________________________________________
> > > Do You Yahoo!?
> > > Yahoo! Photos - Share your holiday photos online!
> > > http://photos.yahoo.com/
> > > -
> > > To unsubscribe from this list: send the line
> > "unsubscribe bluetooth-dev" in
> > > the body of a message to majordomo@xxxxxxx.com
> > >
> >
>
> __________________________________________________
> Do You Yahoo!?
> Yahoo! Photos - Share your holiday photos online!
> http://photos.yahoo.com/
> -
> To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe bluetooth-dev" in
> the body of a message to majordomo@xxxxxxx.com

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe bluetooth-dev" in
the body of a message to majordomo@xxxxxxx.com