[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Strace for Axis?



I have made a working but not complete port of strace 4.5.1 to the Axis
platform.
If you like I can send you the diff.

/Dan

On Thu, 2004-08-19 at 15:35, Nathan.Smith@xxxxxxx.gov wrote:
> It was recommended to me from the gphoto2-devel list to use strace to
> try to find out what libraries gphoto2 was not able to find. However, I
> can't find an strace for the Axis on my host or on the Axis itself. Any
> recommendations for how to resolve:
> 
> > [root@AxisProduct /]4113# gphoto2
> > *** Error (-4: 'Error loading a library') ***
> > For debugging messages, please use the --debug option.
> > <snip>
> 
> At this point I'm trying to compile gphoto2 with very minimal features.
> It is rather confusing because I have no way of telling whether the
> features are really disabled or not. I've tried compiling for my host
> machine, then running strace on that, but it doesn't really look like
> there are any changes in what libraries it wants.
> 
> For example, when I run this script:
> ./configure --without-exif \
>         --without-libiconv-prefix \
>         --withoutlibintl-prefix \
>         --without-pthread \
>         --without-cdk \
>         --without-jpeg \
>         --without-pkgconfig \
>         --without-aalib \
>         --without-popt \
>         --without-readline
> make
> 
> And then do strace ./gphoto2, I still get a line that looks like:
> open("/usr/lib/libjpeg.so.62", O_RDONLY) = 3 . I mean, I said
> without-jpeg, what's the deal here?
> 
> If any ideas, thanks. Otherwise I'll hope for help from the
> gphoto2-devel list.
> 
> -Nate
>